Eskişehir olarak hakkımızı istiyoruz!
Eskişehir olarak hakkımızı istiyoruz!
Eskişehir Gastronomi Derneği, Türkiye’de gastronomi ekonomisinin yıllık 50 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu ve Eskişehir’in hak ettiği payı alması gerektiğini vurguladı.
Eskişehir Gastronomi Derneği (Esgastroder) Başkanı Murat Arnik ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Eskişehir’in gastronomi potansiyelini artırmaya yönelik stratejiler ele alındı ve önemli iş birliği fırsatları değerlendirildi.
UNUTULAN LEZZETLER HATIRLANMALI
Eskişehir Gastronomi Derneği (Esgastroder) Başkanı Murat Arnik ; Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Eskişehir’in gastronomi haritasının oluşturulması, yerel mutfak kültürünün korunması ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması için ortaklaşa etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmesini Ayrıca, yerel üreticiden son tüketiciye kadar yöresel ürünlerin hem yerel halk hem de turistler tarafından erişilebilir hale getirilmesi için satış noktaları oluşturulmasını ve bu konuda destek veren işletmelere il kültür turizm il müdürlüğü tarafından sertifika verilerek teşvik edilmesini isteyerek Bu projelerle, Eskişehir’in gastronomi değerleri yerel ve ulusal düzeyde tanıtılmasına katkı verecektir dedi.
ESKİŞEHİR OLARAK HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Esgastroder Başkanı Murat Arnik, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında avmanak’a detaylı bilgiler paylaşarak, “Eskişehir’de yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren 5.250 işletme, 60 bin çalışan ve 1.500 tedarikçi firmayı tek çatı altında birleştirerek sektörde büyük bir boşluğu doldurduklarını devam eden yapılanma süreci ile Türkiye genelinde bu yapıya sahip tek resmi dernek olmanın gururunu yaşıyoruz,” dedi. Arnik ayrıca, Türkiye’de gastronomi ekonomisinin yıllık 50 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu ve Eskişehir’in bu büyük pastadan hak ettiği payı alması gerektiğini vurguladı.
SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HALE GETİRMELİYİZ
Esgastroder Başkanı Murat Arnik, Eskişehir’in gastronomi turizmini yılın 12 ayına yayarak şehir ekonomisini canlandırmayı ve yerel üreticilere daha fazla fırsat sunmayı hedeflediklerini belirtti. “Turizm Haftası” gibi özgün değerlerin yılın 12 ayına yayılması gerektiğini vurgulayan Arnik, “Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi ve bu konuda Turizm Bakanlığı tarafından yapılan projelerin yıl boyunca belirli aylarda tekrar edilerek turizmden en yüksek gelirin elde edilmesi gerekiyor,” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.