sezerler

Eskişehir sektörün lideri

EKONOMİ 06.10.2024 - 12:37, Güncelleme: 24.12.2024 - 06:21
 

Eskişehir sektörün lideri

Enton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve ESO Meclis Üyesi Kerem Toparlar, beton direk sektörünün yurt içi ihtiyacının büyük bölümünün Eskişehir’den karşılandığını belirtti.
Kerem Toparlar, Türkiye'nin enerji sektörünün güneş enerjisi yatırımlarıyla büyük bir dönüşümden geçtiğini vurguladı. Toparlar, Enton A.Ş. ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) üyesi olarak, Türkiye’nin enerji politikalarında yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımların artırılması gerektiğini belirtti. Güneş enerjisinin, Türkiye'nin coğrafi konumu sayesinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve ülkemizin yıllık 2.741 saat güneşlenme süresi ile Avrupa'daki birçok ülkeyi geride bıraktığını ifade etti. Gelecek Vizyonu ve Yatırımlar Türkiye’nin çatı üstü güneş enerjisi projeleri sayesinde, elektrik ihtiyacının %45’ini karşılayabileceğini belirten Toparlar, büyük sanayi kuruluşlarının yanı sıra bireysel tüketicilerin de bu fırsatlardan yararlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, güneş enerjisine tahsis edilen kapasitelerdeki kısıtlamaların sanayi için bir engel olmadığını dile getirdi ve sanayicilerin kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını vurguladı. Beton Direk Üretiminde Eskişehir Lider “Türkiye, beton direk üretimi konusunda önemli bir know-how sahibi. 1965’te Eston’un kurduğu beton direk üretimini günümüz için gerekli inovasyonları yaparak sürdürüyoruz. İç pazarımızın yaklaşık %70’ine hakimiz. 60 yıllık bir bilgi birikimi söz konusu. 60 yıldır bu iş Eskişehir liderliğinde ilerliyor. Ülkemiz mevcut tesislerinde beton direk kullanmış ve ekonomik anlamda tasarruf sağlamıştır. Demir direk yerine beton direk kullanımı, 1/3 oranında bir tasarruf sağlar. Bu da aslında üç kat fazla yatırım demektir. Bakır iletken yerine alüminyum iletken kullanımı da aynı şekilde tasarruf sağlar. Üzülerek, bunlara verilmesi gereken önemin verilmediğini görüyoruz. Devletimizin enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı tasarruf tedbirleri ortadayken, ilgili kanunda malzeme seçiminde en uygun olanın seçilmesi gerektiği açıkça belirtilmesine rağmen gereksiz yerlerde demir direk ve bakır iletken kullanıldığını gözlemliyoruz. Bu hususun altını, bu zorlu dönemde özellikle çizmek istedim. Hepimiz bedel ödüyoruz; azami seviyede kamuda tasarruf edilmeli.” diye konuştu. Kaynak; ESOhaber
Enton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve ESO Meclis Üyesi Kerem Toparlar, beton direk sektörünün yurt içi ihtiyacının büyük bölümünün Eskişehir’den karşılandığını belirtti.

Kerem Toparlar, Türkiye'nin enerji sektörünün güneş enerjisi yatırımlarıyla büyük bir dönüşümden geçtiğini vurguladı. Toparlar, Enton A.Ş. ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) üyesi olarak, Türkiye’nin enerji politikalarında yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımların artırılması gerektiğini belirtti. Güneş enerjisinin, Türkiye'nin coğrafi konumu sayesinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve ülkemizin yıllık 2.741 saat güneşlenme süresi ile Avrupa'daki birçok ülkeyi geride bıraktığını ifade etti.

Gelecek Vizyonu ve Yatırımlar Türkiye’nin çatı üstü güneş enerjisi projeleri sayesinde, elektrik ihtiyacının %45’ini karşılayabileceğini belirten Toparlar, büyük sanayi kuruluşlarının yanı sıra bireysel tüketicilerin de bu fırsatlardan yararlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, güneş enerjisine tahsis edilen kapasitelerdeki kısıtlamaların sanayi için bir engel olmadığını dile getirdi ve sanayicilerin kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını vurguladı.

Beton Direk Üretiminde Eskişehir Lider “Türkiye, beton direk üretimi konusunda önemli bir know-how sahibi. 1965’te Eston’un kurduğu beton direk üretimini günümüz için gerekli inovasyonları yaparak sürdürüyoruz. İç pazarımızın yaklaşık %70’ine hakimiz. 60 yıllık bir bilgi birikimi söz konusu. 60 yıldır bu iş Eskişehir liderliğinde ilerliyor. Ülkemiz mevcut tesislerinde beton direk kullanmış ve ekonomik anlamda tasarruf sağlamıştır. Demir direk yerine beton direk kullanımı, 1/3 oranında bir tasarruf sağlar. Bu da aslında üç kat fazla yatırım demektir. Bakır iletken yerine alüminyum iletken kullanımı da aynı şekilde tasarruf sağlar. Üzülerek, bunlara verilmesi gereken önemin verilmediğini görüyoruz. Devletimizin enflasyonla mücadele kapsamında uyguladığı tasarruf tedbirleri ortadayken, ilgili kanunda malzeme seçiminde en uygun olanın seçilmesi gerektiği açıkça belirtilmesine rağmen gereksiz yerlerde demir direk ve bakır iletken kullanıldığını gözlemliyoruz. Bu hususun altını, bu zorlu dönemde özellikle çizmek istedim. Hepimiz bedel ödüyoruz; azami seviyede kamuda tasarruf edilmeli.” diye konuştu.

Kaynak; ESOhaber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bsnmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.