sezerler

Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!

EKONOMİ 26.02.2025 - 18:29, Güncelleme: 26.02.2025 - 18:31
 

Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!

Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP A.Ş.) tarafından düzenlenen konferansta Eskişehir’in üretim yeteneklerinin 2030 hedefleri masaya konuldu. KOBİ’lerin Ar-Ge yeteneklerini Avrupa Birliği seviyesine taşımak zorunda olduklarını belirten ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, “Rekabetçi bir dünya ile karşı karşıyayız. Geleceği birlikte şekillendireceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!” dedi.
Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP A.Ş.) tarafından düzenlenen konferansta Eskişehir’in üretim yeteneklerinin 2030 hedefleri masaya konuldu. KOBİ’lerin Ar-Ge yeteneklerini Avrupa Birliği seviyesine taşımak zorunda olduklarını belirten ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, “Rekabetçi bir dünya ile karşı karşıyayız. Geleceği birlikte şekillendireceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!” dedi. Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen “Gelecekten Öğrenme Konferansı” gerçekleşti. Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP A.Ş.) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nin desteklediği MAPIT Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, 2030 hedeflerine yönelik uluslararasılaşma ve inovasyon stratejileri ele alındı. DÜNYA ÇOK REKABETÇİ ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç yaptığı konuşmada, “MAPIT Projesi’nin çıktısı ve amacı, gelişmekte olan ülkelerdeki KOBİ’lerin Ar-Ge yeteneklerini Avrupa Birliği seviyesine taşımaktır. Bugün burada, ATAP’ın geleceğini şekillendireceğiz ve önemli çıktılar elde etmeyi hedefliyoruz. Rekabetçi bir dünya ile karşı karşıyayız ve bu süreçte sizlerin katkıları bizim için çok değerli. Geleceği birlikte şekillendireceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!” ifadelerinde bulundu. HAYALLER KURUP GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Hasan Çiçek ise konuşmasında, geleceği tasarlamanın önemine vurgu yaparak, “Bugün, 2030 yılına giderek geleceği tasarlayacak ve ardından mevcut durumumuza geri döneceğiz. Bu, farklı bir bakış açısı ve yeni bir arayış. Girişimcilikte çığır açan bir yöntem olduğuna inanıyorum. Bugünkü yüklerimizden arınıp ileriye bakmak, gerçekçi bir organizasyon modeli oluşturmak ve verimli bir beşeri sistem kurmak üzerine çalışacağız. Bu konferans, geleceğe dair hayaller kurup bunları gerçeğe dönüştürmenin bir tasarım süreci olacak” dedi. NASIL BİR GELECEK? Konuşmaların ardından ilk olarak İKADA Danışmanlık Kurucu Ortağı Bahri Aydın, “Karşılama Etkinliği” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Kurucusu Ali Türker, katılımcılara “Arzulanan Gelecek Resmi” başlıklı sunumunda, gelecekte öngörülen değişimler ve bu değişimlere yönelik stratejik adımlar hakkında bilgiler verdi. Program kapsamında, moderatörlü tartışmalar ve atölye çalışmaları ile katılımcılar, geleceğe dair beklenti ve önerilerini paylaştı. Atölye sonuçları değerlendirilerek, Eskişehir’in uluslararası araştırma ve inovasyon ekosistemine entegrasyonu için atılması gereken adımlar belirlendi.  
Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP A.Ş.) tarafından düzenlenen konferansta Eskişehir’in üretim yeteneklerinin 2030 hedefleri masaya konuldu. KOBİ’lerin Ar-Ge yeteneklerini Avrupa Birliği seviyesine taşımak zorunda olduklarını belirten ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, “Rekabetçi bir dünya ile karşı karşıyayız. Geleceği birlikte şekillendireceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!” dedi.

Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı ( ATAP A.Ş.) tarafından düzenlenen konferansta Eskişehir’in üretim yeteneklerinin 2030 hedefleri masaya konuldu. KOBİ’lerin Ar-Ge yeteneklerini Avrupa Birliği seviyesine taşımak zorunda olduklarını belirten ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, “Rekabetçi bir dünya ile karşı karşıyayız. Geleceği birlikte şekillendireceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!” dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen “Gelecekten Öğrenme Konferansı” gerçekleşti. Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı ( ATAP A.Ş.) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nin desteklediği MAPIT Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, 2030 hedeflerine yönelik uluslararasılaşma ve inovasyon stratejileri ele alındı.

DÜNYA ÇOK REKABETÇİ

ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç yaptığı konuşmada, “MAPIT Projesi’nin çıktısı ve amacı, gelişmekte olan ülkelerdeki KOBİ’lerin Ar-Ge yeteneklerini Avrupa Birliği seviyesine taşımaktır. Bugün burada, ATAP’ın geleceğini şekillendireceğiz ve önemli çıktılar elde etmeyi hedefliyoruz. Rekabetçi bir dünya ile karşı karşıyayız ve bu süreçte sizlerin katkıları bizim için çok değerli. Geleceği birlikte şekillendireceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz!” ifadelerinde bulundu.

HAYALLER KURUP GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Hasan Çiçek ise konuşmasında, geleceği tasarlamanın önemine vurgu yaparak, “Bugün, 2030 yılına giderek geleceği tasarlayacak ve ardından mevcut durumumuza geri döneceğiz. Bu, farklı bir bakış açısı ve yeni bir arayış. Girişimcilikte çığır açan bir yöntem olduğuna inanıyorum. Bugünkü yüklerimizden arınıp ileriye bakmak, gerçekçi bir organizasyon modeli oluşturmak ve verimli bir beşeri sistem kurmak üzerine çalışacağız. Bu konferans, geleceğe dair hayaller kurup bunları gerçeğe dönüştürmenin bir tasarım süreci olacak” dedi.

NASIL BİR GELECEK?

Konuşmaların ardından ilk olarak İKADA Danışmanlık Kurucu Ortağı Bahri Aydın, “Karşılama Etkinliği” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Kurucusu Ali Türker, katılımcılara “Arzulanan Gelecek Resmi” başlıklı sunumunda, gelecekte öngörülen değişimler ve bu değişimlere yönelik stratejik adımlar hakkında bilgiler verdi. Program kapsamında, moderatörlü tartışmalar ve atölye çalışmaları ile katılımcılar, geleceğe dair beklenti ve önerilerini paylaştı. Atölye sonuçları değerlendirilerek, Eskişehir’in uluslararası araştırma ve inovasyon ekosistemine entegrasyonu için atılması gereken adımlar belirlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bsnmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.