sezerler

Meğerse Eskişehir için neler yapmışlar?

YAŞAM 29.09.2024 - 17:38, Güncelleme: 24.12.2024 - 06:21
 

Meğerse Eskişehir için neler yapmışlar?

Televizyon programlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ve Türk mutfak kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan Somer Sivrioğlu, Odunpazarı'ndaki baba yadigârı olan Sivrioğlu Konağı'nı ziyaret etti.
Sivrioğlu ailesi, “Büyük Kafkas Sürgünü” sonrası Kafkasya’dan gelerek Odunpazarı, Dede Mahallesi’ne yerleşen köklü bir aile olarak biliniyor. Aile, 1900'lü yıllarda burada biri selamlık (günümüzde Türk Ocağı olarak kullanılan) ve diğer ikisi haremlik olmak üzere üç konak inşa ettirmiş. Ailenin Kafkasya'dan Eskişehir'e Uzanan Hikayesi Sivrioğlu ailesi, yerleşimlerinin ardından bölgenin sosyal ve ticari hayatına önemli katkılar sağladı. Aile, Lületaşı işlemeciliği ve ticaretiyle uğraşarak Eskişehir’in kalkınmasında etkin rol oynadı. Aynı zamanda aile, kendi adlarını taşıyan Sivrioğlu Camii'ni ve Ağa Çeşmesi olarak bilinen iki çeşmeyi yaptırarak mahalleye su sağladı. Somer Sivrioğlu’nun Ziyareti Ünlü şef Somer Sivrioğlu, konağın tarihi ve aile geçmişine duyduğu bağlılıkla ziyaretini gerçekleştirdi. Türk Ocaklarının konağı aktif bir şekilde kullanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Sivrioğlu, "Aile yadigârımızda millî mücadele döneminde mühimmat saklanmıştı. Milli mücadelede yer almış bir konağımızın Türk Ocakları gibi bir milli kuruluş tarafından kullanılmasından mutluluk duyuyorum," ifadelerini kullandı. Sivrioğlu, babasıyla birlikte konağı tekrar ziyaret edeceğini belirtti. Ziyaretin ardından Dede Mahallesi’ndeki Sivrioğlu Camii ve aynı adı taşıyan sokağı da gezen Sivrioğlu, aile geçmişini yad etti. Sivrioğlu, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal'la da geçmişten günümüze sohbette bulundu.
Televizyon programlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ve Türk mutfak kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan Somer Sivrioğlu, Odunpazarı'ndaki baba yadigârı olan Sivrioğlu Konağı'nı ziyaret etti.

Sivrioğlu ailesi, “Büyük Kafkas Sürgünü” sonrası Kafkasya’dan gelerek Odunpazarı, Dede Mahallesi’ne yerleşen köklü bir aile olarak biliniyor. Aile, 1900'lü yıllarda burada biri selamlık (günümüzde Türk Ocağı olarak kullanılan) ve diğer ikisi haremlik olmak üzere üç konak inşa ettirmiş.

Ailenin Kafkasya'dan Eskişehir'e Uzanan Hikayesi

Sivrioğlu ailesi, yerleşimlerinin ardından bölgenin sosyal ve ticari hayatına önemli katkılar sağladı. Aile, Lületaşı işlemeciliği ve ticaretiyle uğraşarak Eskişehir’in kalkınmasında etkin rol oynadı. Aynı zamanda aile, kendi adlarını taşıyan Sivrioğlu Camii'ni ve Ağa Çeşmesi olarak bilinen iki çeşmeyi yaptırarak mahalleye su sağladı.

Somer Sivrioğlu’nun Ziyareti

Ünlü şef Somer Sivrioğlu, konağın tarihi ve aile geçmişine duyduğu bağlılıkla ziyaretini gerçekleştirdi. Türk Ocaklarının konağı aktif bir şekilde kullanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Sivrioğlu, "Aile yadigârımızda millî mücadele döneminde mühimmat saklanmıştı. Milli mücadelede yer almış bir konağımızın Türk Ocakları gibi bir milli kuruluş tarafından kullanılmasından mutluluk duyuyorum," ifadelerini kullandı. Sivrioğlu, babasıyla birlikte konağı tekrar ziyaret edeceğini belirtti.

Ziyaretin ardından Dede Mahallesi’ndeki Sivrioğlu Camii ve aynı adı taşıyan sokağı da gezen Sivrioğlu, aile geçmişini yad etti. Sivrioğlu, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal'la da geçmişten günümüze sohbette bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bsnmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.