sezerler

Şimdi ne değişti de linç ediliyor?

ESKİŞEHİR 11.03.2025 - 17:49, Güncelleme: 11.03.2025 - 17:49
 

Şimdi ne değişti de linç ediliyor?

Başkan Ünlüce, AK Partili Ahmet Sivri’nin “tramvaylarda sokak hayvanı olmamalı!” sözlerine karşılık, “Tramvaydaki canlara bir zamanlar methiyeler düzülüyordu neden şimdi neden linç ediliyor?” diye sordu.
Başkan Ünlüce, AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Sivri’nin tramvaylarda sokak hayvanı istemiyoruz sözlerine karşılık verdi. NE OLDUYSA YASADAN SONRA OLDU Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, “Tramvaya binen köpeğin fotoğrafı yıllar önce yayınlandığında Eskişehir’den özgüyle söz edildi. Eskişehir’in ne kadar çağdaş ve modern bir kent olduğuna ilişkin yorumlar yapıldı. Şimdi ne oldu da tramvaydaki köpek fotoğrafları yeniden servis edilip belediyemiz linç ediliyor? Ne olduysa söz konusu yasa gündeme geldikten sonra oldu. Burada hayvanseverlerin de farklı tepkileri var. Kamu kurumuysak, devletsek buna ortak bir çözüm bulmak zorundayız. Hem vatandaşımızı hem de sokaktaki canlarımızı koruyarak birlikte yol yürümeliyiz. BELEDİYELER TIKANDI Bakın ben size ne olduğunu anlatayım. Sokak hayvanları meselesi, ülkenin en önemli konularından bir tanesi. Eski yasa, sokak hayvanını al rehabilite et sonra ya sahiplendir ya da aldığın yere bırak diyordu. Sonra yasal bir mevzuat değişikliği yapıldı. Denildi ki alacaksın kısırlaştıracaksın ama aldığın yere bırakmayacaksın. Şimdi ne oldu? Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri tıkandı. Bizim gündemimizde de bu konu var. Biz doğal yaşam merkezi kuruyoruz. Kısırlaştırılan canlıları bu merkeze alacağız ki bu sirkülasyon devam etsin.  Pat diye yasayı değiştirmekle bu işler yürümüyor. Hani devletim kurumlarıyla birlikte bir kısırlaştırma seferberliği yapılacaktı? Sonrasında yasal düzenleme yapılacaktı. Şimdi daha önce sorumlu olan kurumların tüm sorumluluklarını aldılar bütün sorumluluğu belediyelere yüklediler. BEN BUNU KABUL ETMİYORUM Eskişehir’de 70-80 bin gibi sokak hayvanı olduğu söyleniyor. Peki, nasıl olacak bu iş? Bu kadar hayvana etrafını tellerle çevirdiğimiz bir alana sığdırıp nasıl ömür boyu bakacağız? Evet, bir sorun var ama keşke tüm paydaşların bir araya geldiği bir ortamda görüşülüp ortak bir payda ile çözüm yolu bulunsaydı. Bu bir ülke sorunuysa devletin bütün kurumları bir araya gelerek çözülmeli. Yok efendim, biz her şeyi çok iyi biliyoruz. Verelim belediyelere ne yaparsa yapsınlar denilemez. Ben bunu kabul etmiyorum. Eskiden de tramvaydaki köpek görüntüleri büyük ilgi görürken şimdi başka şeyler söylüyorlar. Biz toplu taşımada hijyen konusundan da asla taviz vermeyiz. Halkımız böyle bilsin” diye konuştu.
Başkan Ünlüce, AK Partili Ahmet Sivri’nin “tramvaylarda sokak hayvanı olmamalı!” sözlerine karşılık, “Tramvaydaki canlara bir zamanlar methiyeler düzülüyordu neden şimdi neden linç ediliyor?” diye sordu.

Başkan Ünlüce, AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Sivri’nin tramvaylarda sokak hayvanı istemiyoruz sözlerine karşılık verdi.

NE OLDUYSA YASADAN SONRA OLDU

Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, “Tramvaya binen köpeğin fotoğrafı yıllar önce yayınlandığında Eskişehir’den özgüyle söz edildi. Eskişehir’in ne kadar çağdaş ve modern bir kent olduğuna ilişkin yorumlar yapıldı. Şimdi ne oldu da tramvaydaki köpek fotoğrafları yeniden servis edilip belediyemiz linç ediliyor? Ne olduysa söz konusu yasa gündeme geldikten sonra oldu. Burada hayvanseverlerin de farklı tepkileri var. Kamu kurumuysak, devletsek buna ortak bir çözüm bulmak zorundayız. Hem vatandaşımızı hem de sokaktaki canlarımızı koruyarak birlikte yol yürümeliyiz.

BELEDİYELER TIKANDI

Bakın ben size ne olduğunu anlatayım. Sokak hayvanları meselesi, ülkenin en önemli konularından bir tanesi. Eski yasa, sokak hayvanını al rehabilite et sonra ya sahiplendir ya da aldığın yere bırak diyordu. Sonra yasal bir mevzuat değişikliği yapıldı. Denildi ki alacaksın kısırlaştıracaksın ama aldığın yere bırakmayacaksın. Şimdi ne oldu? Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri tıkandı. Bizim gündemimizde de bu konu var. Biz doğal yaşam merkezi kuruyoruz. Kısırlaştırılan canlıları bu merkeze alacağız ki bu sirkülasyon devam etsin.  Pat diye yasayı değiştirmekle bu işler yürümüyor. Hani devletim kurumlarıyla birlikte bir kısırlaştırma seferberliği yapılacaktı? Sonrasında yasal düzenleme yapılacaktı. Şimdi daha önce sorumlu olan kurumların tüm sorumluluklarını aldılar bütün sorumluluğu belediyelere yüklediler.

BEN BUNU KABUL ETMİYORUM

Eskişehir’de 70-80 bin gibi sokak hayvanı olduğu söyleniyor. Peki, nasıl olacak bu iş? Bu kadar hayvana etrafını tellerle çevirdiğimiz bir alana sığdırıp nasıl ömür boyu bakacağız? Evet, bir sorun var ama keşke tüm paydaşların bir araya geldiği bir ortamda görüşülüp ortak bir payda ile çözüm yolu bulunsaydı. Bu bir ülke sorunuysa devletin bütün kurumları bir araya gelerek çözülmeli. Yok efendim, biz her şeyi çok iyi biliyoruz. Verelim belediyelere ne yaparsa yapsınlar denilemez. Ben bunu kabul etmiyorum. Eskiden de tramvaydaki köpek görüntüleri büyük ilgi görürken şimdi başka şeyler söylüyorlar. Biz toplu taşımada hijyen konusundan da asla taviz vermeyiz. Halkımız böyle bilsin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bsnmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.